Skip to content

WINIX LightCel™ Technologie

WINIX LightCel™ Technologie

Alle luchtreinigers

WINIX LightCel™ Technologie

WINIX Luchtbevochtiger LightCelTM UV-C + LED technologie verwijdert bacteriën

WINIX Luchtbevochtiger LightCelTM UV-C + LED technologie verwijdert bacteriën die aanwezig zijn in water en zorgt voor een geruststellende en veilige nevel voor u en uw gezin. Ultraviolet luchtbevochtigers (UV) reduceren bacteriën in het water met behulp van Uv-licht en verspreiden schone waterdeeltjes door de kamer. Met behulp van UV-C licht word het water in de watertank gezuivert ziektekiemen en bacteriën niet worden verspreid. UV-C stralen remmen de uitbreiding ziektekiemen en bacteriën door cellen uit te schakelen in het principe van beschadiging van de chemische structuur van biologisch DNA.

Er zijn drie soorten UV-stralen:

 • Lange golflengte (UV-A)
 • Middellange golflengte (UV-B)
 • Korte golflengte (UV-C)

Hoe korter de golflengte van ultraviolette stralen, hoe sterker de sterilisatie en daarom worden UV-C stralen gebruikt voor een sterilisatie proces.

Voordelen van UW-luchtbevochtiger

Luchtbevochtigers staan ​​erom bekend een grote invloed te hebben op de gezondheid van mensen en, zoals gezegd, is UV-C-licht een krachtig desinfectiemiddel. Door deze twee technologieën te combineren kunnen luchtbevochtigers meerdere bewezen voordelen bieden. U krijgt schone, kiemvrije lucht die door uw huis wordt verspreid. Het is bewezen dat ultraviolet licht bacteriën, ziektekiemen, virussen en ziekteverwekkers op een specifieke golflengte doodt. Het UV-C-licht in de luchtbevochtiger zuivert het water voordat deze de ruimte bevochtigd.

Door het toevoegen van vochtigheid aan de lucht (vooral tijdens de wintermaanden) kan de luchtkwaliteit in uw huis verbeteren en kan aanzienlijke positieve effecten hebben op de gezondheid van u en uw gezin.

Het is bewezen dat UV-bevochtigers vooral een gunstige werkingen hebben bij:

 • Allergieën en astma
 • Huidproblemen, zoals een droge huid
 • Ademhalingsproblemen
 • De aanwezigheid van virussen en bacteriën in de lucht willen minimaliseren
 • Een droog klimaat leven
 • Geuren van huisdieren
 • Slapeloosheid
 • Bescherming van sommige meubels

De WINIX L500 luchtbevochtiger

De hierboven beschreven LightCel UV-C + LED Technologie is onderdeel van de WINIX L500.

WINIX luchtbevochtiger L500 is een ultrasone luchtbevochtiger met een warme en koele nevel. Dankzij het waterreservoir van 7,5 liter kan hij zonder al te veel onderhoud zijn werk gedurende lange tijd uitstekend  doen. Deze luchtbevochtiger wordt aanbevolen voor woonkamers, slaapkamers en kantoren.

Hoe werken ultrasone luchtbevochtigers?

Ultrasone luchtbevochtigers zijn gebaseerd op een zeer efficiënte technologie die kleine druppeltjes water in de lucht toevoegt. De ruimte word hierdoor bevochtig met door middel van de waterdamp. Normale luchtbevochtigers (verdampers) daarentegen gebruiken warmte om het water in de luchtbevochtiger te verdampen en vervolgens de stoom in de lucht te blazen.

De belangrijkste voordelen van ultrasone luchtbevochtigers

Ultrasone luchtbevochtigers bieden een aantal voordelen ten opzichte van een luchtbevochtiger met verdamping.

 • Een Ultrasone luchtbevochtiger is stiller en vergt minder onderhoud dan een traditionele luchtbevochtiger. Een Ultrasone luchtbevochtiger vereist geen vervanging van filters en er is geen risico op brandwonden omdat het water niet heet blijft in de watertank van de luchtbevochtiger. Dit is vooral belangrijk waaneer u een luchtbevochtiger gebruikt in een kinderkamer.
 • Ultrasone luchtbevochtigers zijn erg goed in het bevochtigen van de lucht en kunnen zelfs te veel vocht aan de lucht toevoegen. Dit kan een te vochtige ruimte veroorzaken met vocht en schimmel als resultaat. Daarom is het aanbevolen om een ​​luchtbevochtiger met een hygrostaat te hebben, die vochtigheidsniveaus kan detecteren. De Ultrasone luchtbevochtiger WINIX L500 gebruikt een hygrostaat die een een constante en perfecte luchtvochtigheid creeert.
 • De trilling van een Ultrasone luchtbevochtiger zijn veel stiller dan de ventilator van een traditionele luchtbevochtiger. Ultrasone luchtbevochtigers verbuiken ook minder elektriciteit dan traditionele luchtbevochtigers.

Tenslotte; de WINIX luchtbevochtiger L500 en de geavanceerde UV-C LightCel technologie reduceert bacteriën in het XL (7,5L) waterreservoir om en bevochtigd zo uw ruimte binnenshuis met schone vochtige lucht!

Luchtreinigers voor gezonde lucht

Bekijk al onze unieke
WINIX luchtreinigers.

Alle luchtreinigers

WINIX unieke collectie helpt u de
luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren.

Alle luchtbevochtigers

Nieuwe filters voor WINIX luchtreinigers
om uw luchtzuivering te optimaliseren.

Alle filters

Bekijk al onze unieke
WINIX luchtreinigers.

Luchtreinigers

WINIX unieke collectie helpt u de
luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren.

Alle luchtbevochtigers

Nieuwe filters voor WINIX luchtreinigers
om uw luchtzuivering te optimaliseren.

Alle filters
Basket
Back To Top
Allergy offers
0